dinsdag 22 juni 2010

Paypal voor de Nederlandse dames

This one is for my Dutch readers only :).

Hoi meiden,

Ik las net weer wat angstige verhalen over Paypal op een blogje van iemand anders en wilde daar op mijn eigen blogje toch even aandacht aan besteden. Ik heb al verschillende keren mailtjes gekregen van dames die vroegen of ik wilde helpen met bestellen uit het buitenland omdat ze geen beschikking hadden tot een Paypal account en het ook niet aandurfden. Nu ben ik nooit te beroerd om te helpen hoor, daar gaat dit verhaal totaal niet over :), wilde gewoon even mijn persoonlijke ervaringen met Paypal kwijt om misschien de twijfel van sommige dames weg te nemen.

Ik betaal dus al jaren met Paypal en ik ben er super tevreden over. Sterker nog, als ik op Nederlandse sites de keuze krijg tussen iDeal en Paypal dan zal ik voor Paypal gaan.

Ik weet niet of jullie wel eens iets met je bankrekening over hebben gemaakt wat niet geleverd werd... op Marktplaats komt zoiets nog wel eens voor helaas. Met je bankrekening kan je dat dus echt vergeten, je bank zegt gewoon eens betaald blijft betaald en die gaat echt geen moeite voor jou doen om dat geld terug te halen. Bij Marktplaats kon je dat in het verleden ook vergeten, ik heb geen idee of dat inmiddels verbeterd is overigens. Ik heb dus in het verleden iets gekocht op Ebay en betaald met Paypal. Een borduurpakket van een Amerikaanse. Geld keurig overgemaakt, pakket kwam nooit aan. Op advies van Ebay heb ik toen contact opgenomen met Paypal (wat (net als Marktplaats tegenwoordig) ook een onderdeel is van Ebay) en binnen twee weken stond het geld weer terug op mijn Paypal rekening. Paypal heeft contact met die mevrouw opgenomen die aangaf het pakket toch niet te kunnen sturen en Paypal heeft toen het bedrag in mindering gebracht op haar rekening en weer teruggestort op dat van mij. Probeer dat maar eens voor elkaar te krijgen bij je bank of iDeal!

Voor de dames onder jullie die denken dat je een creditcard nodig hebt voor Paypal heb ik ook goed nieuws... ik heb er ook geen :). Paypal kun je met automatische incasso machtigen om het geld van je bankrekening af te schrijven. Dit is dus feitelijk hetzelfde als iDeal, je doet je betaling in Paypal en Paypal haalt het van je rekening. Mocht je dit nog eng vinden (ik doe dit al jaren en nog nooit een probleem mee gehad) dan kun je er ook voor kiezen om zelf geld over te maken met je bankrekening naar Paypal, je hebt dan een saldo op je Paypal rekening en kunt dat gebruiken om je betalingen te doen. Mensen kunnen niet zomaar op je Paypal rekening komen, net als bij bank sites heb je daar een wachtwoord voor nodig. Wel een goed wachtwoord nemen natuurlijk dat je alleen voor je Paypal account houdt.

Voor de dames die geen Engels spreken en het daarom eng vinden, Paypal is volledig in het Nederlands voor ons Nederlandse gebruikers; www.paypal.nl. Geen zorgen dus :).

Voor de duidelijkheid, ik heb zelf helemaal niets te maken met Paypal en ik heb er ook totaal geen winst bij of iemand wel of niet met Paypal betaalt. Ik merk alleen dat er toch wel veel dames zijn die zich laten remmen door het woordje Paypal en die angst probeer ik hierbij gewoon een beetje weg te nemen :). Mocht iemand wel slechte ervaringen hebben met Paypal laat het dan vooral weten natuurlijk, die zal ik dan ook in mijn lapje tekst opnemen :).

xxx
Mariska

4 opmerkingen:

 1. Ik moet zeggen, heb zelf ook nog nooit problemen met paypal gehad. En vind het ook wel zo veilig, want inderdaad, mocht je product niet aankomen dan kan je het geld terug krijgen.
  AL heb ik er nog maar 2x gebruik van gemaakt hoor, ben een beginner bij paypal. Maar vind het ideaal!!!

  Liefs mariska

  BeantwoordenVerwijderen
 2. hoi
  ik gebruik zelf al jaren paypal en ik vind het geweldig dat het er is
  ik bestel ook regelmatig in t buitenland het gaat erg makkelijk en je hoeft je inderdaad geen zorgen meer te maken
  groetjes sylvia

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi,

  Ik ben het helemaal met je verhaal eens, paypal werkt super! Ik heb juist met ideal problemen gehad en dat is dan een heel gedoe.

  Groetjes Jolanda

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hallo Mariska,

  Wat geweldig dat jij er een blog bericht van gemaakt heb!!!
  Ik had namelijk Inge gemaild en die vertelde mij over jou,vandaar ik hier terrecht ben gekomen,
  wel kreeg ik nadat ik een email verstuurd had naar Katharina Frei zelf,keurig bericht terug,maar dat vertelde Inge mij ook al dat zij dat wel zou doen,dus bij deze Inge klopt helemaal,enne Thanx dames.

  Heel fijn weekend
  Lieve groetjes
  Sonja

  BeantwoordenVerwijderen